dimecres, 24 de novembre del 2010

ÚS EDUCATIU DELS WIKIS

A continuació, us parlarem dels Wikis, una eina molt interessant per a grups d'estudiants. Creiem que aquesta proposta educativa és molt interessant, ja que desde aquesta xarxa social, tant alumnes com professors poden compartir diferents informacions i treballar junts. Pensem que com a futures mestres, que un bon funcionament educatiu es basa en la comunicació entre els alumnes i el professor, per tal de que el procés d'aprenentatge sigui favorable.

A partir del 2004, amb la presentació de Serveis Web 2.0 a través d'Internet, va possibilitar una generació de comunitats basades en la Web, entre els més exitosos, els anomenats Wikis.






En les Institucions Educatives (IE), els Wikis fan possible que grups d'estudiants, docents o ambdós, elaborin col·lectivament glosaris de diferents assignatures, reuneixin continguts, construeixin col·laborativament treballs escrits, creen els seus propis llibres de text i desenvolupin recursos, entre moltes altres aplicacions. En classes col·laboratives, docents i estudiants treballen junts i comparteixen la responsabilitat per els projectes que es realitzen. En aquest sentit, donar control editorial del Wiki als estudiants pot infundir en ells un sentit de responsabilitat i de pertenencia per aquest, minimitzant així el risc de que algun d'ells agregui quelcom inapropiat. Per últim, els Wikis es poden aprofitar en el aula per crear fàcilment un ambient col·laboratiu en línea sense dependre de quins manipulin l'àrea d'infraestructura en TIC de la IE.

A continuació, us mostrem algunes de les utilitats que poden donar-se als Wikis en les institucions Educatives:

-Promoure la comunicació entre estudiants d'una mateixa classe.
-Desenvolupar habilitats de col·laboració.
-Elaborar textos.
-Recopilar informació.
-Re-elaborar llibres de text.
-Enriquir treballs en grup.
-Presentar i corretgir treballs.
-Crear continguts i glosaris.
-Elaborar boletins escolars.
-Dur a terme projectes col·laboratius.

Si voleu més informació sobre els usos de les Wikis podeu consultar l'article a l'enllaç:

http://www.eduteka.org/WikisEducacion.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada