dimecres, 24 de novembre del 2010

ALFABETITZACIÓ EN MEDIS

ALFABETITZACIÓ EN EL SEGLE XXI

En aquesta pàgina web, hem trobat informació relacionada amb l'alfabetització en el segle XXI i també sobre les noves formes d'aprendre, ja que ho trobem molt interessant per tal de poder entendre els nous aspectes de l'educació actualment.

Sempre s'ha entès el concepte d'alfabetització, com l'habilitat d'interpretar els "gargots" que apareixen en un full de paper amb lletres, que quan s'ajunten, formen paraules, que comuniquen un significat. Ensenyar als joves a unir paraules per entendre i a la vegada expressar són de les idees més complexes, i es va convertint en una de les principals metes de l'educació a mesura que aquesta va anar evolucionant a través dels segles.

Cada cop més, a part d' arribar-nos la informació mitjançant les paraules escrites al paper, s'està interposant amb més freqüència, l'arribada d'imatges i sons poderosos que provenen de la nostra cultura mediàtica.

Tot això, planteja noves formes d'aprendre, ja que durant segles, l'escolaritat s'ha dissenyat per assegurar que l'estudiant aprèn fets sobre el món (examens). Però aquest sistema s'està tornant inapropiat, ja que els fets de major actualitat es troben a disposició de tota la ciutadania quan s'oprimeix un botó. El que els estudiants realment necessiten saber avui en dia, és aprendre a trobar el que necessiten saber, quan ho necessiten saber i desenvolupar les capacitats intel·lectuals d'ordre superior que els permetran analitzar i evaluar si la informació que han trobat ha estat útil per el que necessiten saber.

Aquest tema ens ha cridat molt l'atenció, ja que actualment, la tecnologia s'està apropiant de les noves formes d'educació i ja en algunes escoles, s'imparteix classe amb ordinadors. És una informació que haurem de tenir clar, juntament amb les noves formes d'aprenentatge, si ens volem dedicar a l'activitat docent. Si voleu conèixer com s'enfrentaran a això les Institucions Educatives (IE) podeu accedir a aquest article a través de l'enllaç següent:

http://www.eduteka.org/modulos.php?catx=2


Caldria comentar que els articles d'Eduteka, sempre parteixen d'una mateixa estructura, per tal de fer la notícia més entenedora. Primer ens presenta el tema amb una cita, després passa a una introducció i ens planteja la notícia. Hi podem trobar seguidament les diferents solucions que hi proposen i destacar per últim, que a la part inferior de la pàgina web, es troba un llistat de tots els articles que hi estan relacionats. Aquesta estructura la podreu observar en l'enllaç citat anteriorment.


2 comentaris:

  1. El text d'aquesta entrada correspon a un article d'Eduteka? Cal posar l'enllaç corresponent i comentar de forma més sintètica el tema.
    Seria interessant comentar quin és el format que tenen els articles d'Eduteka.

    ResponElimina
  2. Ja hem rectificat l'entrada, tenint en compte els aspectes que ens has dit. Fins aviat!

    ResponElimina