dimecres, 24 de novembre del 2010

INTERNET SEGUR, RECOMANACIONS PER A EDUCADORS, PARES I ESTUDIANTS

En aquest article, us informarem sobre com fer un Internet segur, dirigit als educadors, pares i estudiants, ja que en un futur, com a mestres, ens serà útil per aplicar als nostres alumnes.

Cada cop són més els riscos als que s'enfrenta l'infància, la juventut ( i la societat en general) quan accedeixen a Internet. Cada cop que succeeix un fet delictiu en el que els dolents de la història contacten amb la seva víctima pel medi de la Red, els medis de comunicació fan ampli el desenvolupament del fet. Això està bé però als pocs dies tot passa a oblidar-se i després d'un temps la història torna a repetir-se i tan sols canvien els noms de les víctimes.

Aquesta situació comença tenir importància quan els sectors més amplis de la població poden accedir a conexions d'Internet de banda ampla per l'augment de l'oferta i la reducció en el cost d'aquest servei. És per aquesta raó que tant en llars, com en Institucions Educatives (IE), s'han d'implicar amb tota serietat accions per arribar a que els menors adoptin conductes responsables i preventives, quan naveguen i s'interrelacionen amb altres persones en Internet.

Pensem que aquestes accions són urgents, ja que les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) arriben per quedar-se i fer presència en tots els àmbits de la societat. Però més urgents encara, si considerem que els infants i joves actualments es passen moltes hores davant de l'ordinador.

Concretament, cada cop son més les llars que compten amb accés a Internet, el que incrementa aquest risc.

Ara, si bé és cert que aquestes iniciatives ofereixen beneficis immensos per a docents i estudiants, també es poden afegir molts riscos i responsabilitats per part de l'usuari. Per això és més urgent que els estudiants desenvolupin habilitats per identificar, evitar i defendre's dels perills i agressions que se'ls puguin presentar quan naveguen per Internet i quan interactuen a través de les xarxes socials.

Malgrat tot, es ve registrant ara un augment significatiu de propostes que busquen concienciar a docents, pares de familia i estudiants sobre la importància de respectar un codi de conducta bàsic quan s'utilitza Internet.

Ens ha semblat molt interessant aquest tema, ja que aquest article, ens ha ajudat a concenciar-nos cada cop més sobre els perills a que estan exposats els infants. El tema de la seguretat infantil estarà molt present, quan siguem docents i haurem de concienciar als nostres alumnes. Cada cop que un nen obre Internet, no se sap en quines pàgines pot arribar a entrar i poden expondre's a un perill, que no podran resoldre. Per això, creiem interessant que hi hagin serveis que ofereixin informació per als pares, educadors i estudiants. Si voleu trobar més informació sobre aquest tema, us deixem l'enllaç a l'article el qual fa referència:

http://www.eduteka.org/InternetSeguro.php

A continuació, us mostrem algunes de les propostes més relacionades sobre el tema. Aquestes ofereixen informació, materials pedagògics i guies per a docents, pares i menors, per per una navegació i interacció més segurs per a tots:


3 comentaris:

  1. És una entrada molt interessant i crec que té bastanta relació amb el nostre tema.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, a nosatres també ens sembla molt curiós el tema del vostre blog, d' Internet com a font de documentació i l'entrada que heu fet sobre els llibres OnLine. Pensem que les noves Tecnologies estan incidint cada cop més en l'Educació i que s'obre un debat important sobre mantenir-se en el sistema tradicional educatiu o obrir-se a les Noves Tecnologies. Esperem que us agradin les entrades que anem fent al nostre blog!

    ResponElimina
  3. Creiem molt interessant aquesta entrada, ja que és un tema actual i preocupant en l'educacio.
    Resulta essencial prevenir l'accès dels nens a determinats llocs web que no són adequats a la seva edat.
    Per tant, els pares i les escoles han de controlar i estar informats de les mesures que hi ha per tenir un accès a Internet de forma segura i educativa.

    Alexandra Romero
    Miriam Sànchez

    ResponElimina