dimecres, 15 de desembre del 2010

COM UTILITZAR EL BLOC ESCOLAR?


Donant un cop d’ull a la pàgina web d’Eduteka, hem trobat un article que ens ha semblat que pares i estudiants haurien de saber.
L’article explica el funcionament correcte d’un Bloc Escolar i nosaltres hem seleccionat i resumit les preguntes que trobem més importants i rellevants, com són:
QUÈ ÉS UN BLOC?
És un "diari en línea". Ofereix una pàgina d'inici on es poden reunir la classe i tots els treballs dels estudiants. Un bloc és diferent d'una pàgina web ja que els usuaris poden afegir els seus propis comentaris al bloc.
COM POR SER ÚTIL PER A MI AQUESTA EINA?
En un ambient escolar, els blocs constitueixen una molt bona opció per a que els docents interactuïn amb els estudiants i les seves families, com amb d'altres aules de classe. El fet de publicar feines, projectes a llarg termini, estudis de camp i temes de classe, els blocs actuen com una finestra per a que els pares mirin les activitats de l'aula. Amés, té un accés fàcil per a formats com: permissos, autoritzacions etc.
COM BENEFICIA ALS ESTUDIANTS?
Les millores acadèmiques per als estudiants del Segle XXI, comprenen una sèrie de competències noves:
  • millora l'alfabetisme i l'aprenentatge dels estudiants
  • genera oportunitats d'aprenentatge en qualsevol lloc i moment
  • incrementa el desenvolupament professional dels docents
  • ofereix als estudiants una audiència real
COM AFEGEIXO CONTINGUT AL MEU BLOC?
Per agrefar contingut al bloc, cal anar a la barra de navegació ubicada normalment a la part baixa i a l'esquerra. A l'encapçalament "Create Content", per defecte, tots els continguts han de ser aprovats abans de publicar-se.

COM ES PUBLICA UN MISSATGE PER ALS PARES?
Els blocs són molt útils per a mantenir als pares actualitzats respecte a treballs importants. Totes les dates importants poden afegir-se al calendari de "Eventos".

QUI POT ACCEDIR AL MEU BLOC?
Les persones que poden accedir al bloc se'n diuen usuaris. Molts blocs estan oberts, els dels estudiants, les famílies... si ens enregistrem pel nostre compte, generarem els usuaris que puguin accedir i participar en el nostre bloc.

La nostra opinió és que cada dia que passa, la tecnologia forma més part de la nostra vida, i ens agradi o no, en aquest cas, la creació d’un bloc és molt important en la vida escolar , tant si ets estudiant com si ets pare o mare de família. Per a un estudiant, com ja hem vist, la creació d’un bloc facilita a rebuda d’informació i la comunicació; i, per als pares d’un estudiant, tenir un bloc facilita les autoritzacions, permisos i estar al dia d’allò que treballa el seu fill i com porta la feina dia a dia.
Per tant, estem a favor de la creació de Blocs a les escoles com a eina educativa.
Per a concloure, hem trobat un vídeo al youtube que explica els inicis del Bloc, la seva creació i com ha anat evolucionant fins avui dia. També exposa d’una manera senzilla com podem utilitzar un Bloc.




1 comentari:

  1. En el nom del meu grup "Internet com a font de documentació 7-B", ens ha semblat molt interessant la vostra entrada, ja que actualment vivim en una societat en la qual la tecnologia esdevé una eina fonamental en les nostres vides. Considerem que si ja des de ben menuts anem introduint-los en aquest mon, després els hi serà molt més fàcil trobar solucions i moure's per aquest mon tant divers.

    ResponElimina