dimarts, 14 de desembre del 2010

EINES D'EMMAGATZEMATGE D'ARXIUS EN LÍNIA

En aquesta entrada parlarem sobre els emmagatzematges en línia, ja que és un tema molt freqüent en el camp informàtic. A més, hi ha molts programes que utilitzen aquest "cloud computing" o computació en núvol. En l'assignatura de GITIC, hem tractat alguns programes que tenen incorporat aquest sistema, un d'ells és el CMap Tools.

A més, també hem trobat un blog de les nostres companyes, que en fa referència, que és el EyeOS, un escriptori web, que sempre està disponible a la xarxa. Pensem que és un sistema molt bo, ja que desde qualsevol lloc, podràs agafar i compartir els arxius que necessitis i en l'àmbit educatiu pot ser profitós, per tal de compartir arxius i carpetes amb qualsevol dels alumnes. Com es pot apreciar en el blog d' EyeOS, on els professors que en les seves escoles disposen d'aquest programa, poden seleccionar el tipus de carpetes que poden veure els alumnes, i fer així qualsevol exàmen o prova.

L'emmagatzematge d'arxius en línia, juntament amb les suites d'oficina també en línia, materialitzen en bona part el concepte format en els anys 80 per Scott McNealy, director de Sun Microsystems: "la xarxa és el computador". Mc Nealy va formular la seva proposta en una època en que resultava difícil posar-la a la pràctica degut a la conectivitat no estava encara desenvolupada.

Actualment, passats els trenta anys, tant el progressos en conectivitat com la web 2.0 van donar la raó a això, utilitzant un nom nou: "cloud computing", significant que "Internet és el computador".

Aquests avenços en la conectivitat han permès que es crein serveis en línia que substitueixin les aplicacions instal·lades en computadors d'escriptori i portàtils, com processadors de text (Word) i fulles de càlculs (Excel). Atenen també, l'augment de la demanda d'espai d'emmagatzematge, però no proposen per ell, la instal·lació en els computadors dels discos de major capacitat, sinó que ofereixen espai d'emmagatzematge en línia.

D'aquesta manera, es creen serveis com DropBox, aDrive, divShare i altres, que no només permeten emmagatzemar arxius en la Web, sinó que fan possible compartir-los amb altres persones i accedir desde qualsevol ordinador, sempre que es disposi de connexió a Internet. Per això, creiem que aquests serveis ofereixen a docents, estudiants i Institucions Educatives, diverses aplicacions que els seran de gran utilitat.

Aquí us deixem aquestes avantatges que us citem en les següents diapositives i que podrem tenir en compte per el camp de l'Educació:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada