diumenge, 12 de desembre del 2010

EXPERIÈNCIES AMB SCRATCH EN L'AULA D'INSTITUT DE NOSTRA SENYORA DE L'ASSUMPCIÓ INSA (CALI)

Hem decidit comentar les experiències que venien en un article d'Eduteka, que tracta de Scratch en l'aula de l'institut de nostra senyora de l'Assumpció Insa (Cali). Amb aquesta entrada, volem fer referència al tema d' Scratch que estant tractant les nostres companyes al seu blog. Ens ha semblat un tema bastant interessant ja que, ajuden als nens a millorar les habilitats de pensament i fa que els nens puguin desenvolupar les seves capacitats i el seu aprenentatge.

Eduteka va entrevistar a Liliana Ceballos i a Víctor Alfonso Nieto, docents d' Informàtica des de fa alguns anys de l'Institut de Nostra Senyora de l'Assumpció en Cali (Colombia). L'activa participació i la involucració ha permès millorar aquesta Institució Educativa, d'una manera molt existosa, amb la programació d'ordinadors en els graus de 3º a 6º.

Aquests docents treballen amb Scratch amb el propòsit de millorar significativament les habilitats de pensament d'ordre superior dels seus estudiants. Els seus resultats destaquen per la millora en el treball dels estudiants i per la quantitat de sol·licituds de visita al INSA, fetes per directius i docents d'altres Institucions Educatives que s'adonen d'aquests resultats,Aquest desitgen conèixer de primera mà aquest treball. Inclús, van tenir la visita d'aquests medis de comunicació com el canal UNE de Medellín que destaca bones pràctiques educatives, realitzant una nota per el programa "Línia Terra".

Podeu veure l'entrevista realitzada per Eduteka clicant al següent enllaç:

Entrevista


El vídeo que veureu a continuació resumeix les experiències de Liliana i Víctor en treballar Scratch amb els estudiants de graus de 3º a 6º en l'aula. Esperem que els docents desitgin augmentar la programació amb ordinadors en l'educació escolar, que s'animin a aprendre i utilitzar Scratch.



Entrevista Docentes INSA from Eduteka on Vimeo.

2 comentaris:

  1. Està molt bé aquesta entrada.
    Actualment estic fent una al bloc sobre l'eduteka, ja que trobo que és una font d'informació molt bona i hi ha moltes coses sobre l'Scratch.
    La veritat és que aquest vídeo no l'havia vist mai i trobo que és molt interessant com expliquen la iniciació en aquesta eina, els objectius...

    ResponElimina
  2. Aquesta entrada és interessant, ja que ens explica un dels programes que poden utilitzar els alumnes d'una escola, l'anomenat SRACTH, i que a través d'aquest poden aprendre molt perquè són ells mateixos qui donen les ordres a l'ordinador després d'haver buscat una solució a l'activitat que es proposa.
    El vídeo explica molt bé els objectius del SCRATCH,aclareix molt bé el tema.

    ResponElimina