divendres, 10 de desembre del 2010

IMPACTE DE LES TIC EN AULES EUROPEES


L'European SchoolNet ha fet un reportatge sobre l'impacte de les TIC en diferents escoles europees.
Aquest estudi sorgeix de la necessitat de saber com evolucionen les TIC en la última dècada en els diferents països esuopeus i quins progressos ha tingut. Hi ha moltes diferències dins de cada pais, i entre els altres països, també dins les Institucions educatives dins dels mateixos països. Per això viem que en molts països, hi ha escoles que han introduït les TIC dins del currículum, i han adquirit un bon nivell de funcionament d'aquestes, en canvi, la majoria de les IE dels països, es troben en una etapa inicial d'adopció de les TIC, que no permet que hi hagi millores profundes en l'aprenentatge i l'ensenyança.
Tots els països de la UE han fet grans inversions per introduïr-les a les escoles, però ara es planteja quins són els impactes i resultats de la integració de les TIC en dues àrees principals:

1-Estudiants i resultats de l'aprenentatge
2-Docents i mètodes d'ensenyament
A partir d'aquí han fet un resum de 8 punts sobre la investigació:
1- Les TIC tenen un impacte positiu en el desenvolupament eduactiu a les escoles de primària.
2-L'ús de les TIC millora l'assoliment dels nens en anglès, en ciències, disseny i TIC en estudiants d'entre 7 i 16 anys.
3-En els països OECD hi ha una associaió positiva entre el temps dedicat a l'ús de les TIC i el desenvolupament dels estudiants en les proves PISA.
4-Les escoles amb més maduresa digital, mostren un increment ràpid de les puntuacions d'acompliment.
5-Les escoles amb bons recurssos de les TIC aconsegueixen millors resultats.
6-L'inversió de les TIC impacta en els estàndards educatius.
7-L'accés a la banda ampla a les aules millora significativament en el desenvolupament dels alumnes a les proves nacionals dels 16 anys.
8-La introducció de pissarres digitals interactives millora els resultats dels estudiants a les proves nacionals d'anglès, ciències i matemàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada