dimecres, 8 de desembre del 2010

LA INTEGRACIÓ DE LES TIC EN LLENGUATGE I COMUNICACIÓ


"Llegir és lo fonamental. Només es pot escriure tan bé com es llegeix.
Per a escriure millor s'ha d'aprendre a llegir millor" (Dan Kurland)




Pensem que aquest tema és rellevant actualment, ja que s'està intentant integrar al màxim les noves tecnologies. Per això es creen diferents punts de vista, per veure si és bona aquesta incorporació de les TIC.

Es dóna inici a una nova edició d'Eduteka on es busca facilitar el procés de la integració de les TIC a les matèries del currículum a més de trobar recursos per la integració de les TIC a la classe de Llenguatge i Comunicació.


Els temps moderns exigeixen el desenvolupamament d'habilitats de comprensió i comunicació que permetin als estudiants apropar-se a qualsevol àrea del coneixement humà (Competències Comunicatives Bàsiques). És per això, que l'ensenyament de l'Escriptura (redacció/composició) pot trobar en la tecnologia un recolzament inavaluable.

En opinió de la Dra. Colette Daiute, els docents han d'aprofitar que els estudiants troben en la tecnologia un espai propici i estimulant per la comunicació escrita. Per treure partit d'aquests ambients tecnològics pot programar activitats que estableixin vincles entre escriure al ciberespai i fer-ho en eles contextos acadèmics. Aquestes activitats han de fer claredat a les implicacions que té l'Hipertexto per l'escriptura i quines són les diferències entre escriure per un medi imprès i fer-ho per a un mitjà electrònic. Els nens i nenes necessiten entendre, des de les primeres etapes de l'aprenentatge de l'escriptura, que la majoria dels seus escrits seran llegits per altres i que, per consegüent, aquests requereixen ser llegibles, precisos i ben presentats.

L' habilitat per utilitzar el Processador de Text és indispensable en la nostra societat. Existeixen clars avantatges en el seu ús comparades amb els mètodes usuals d'escriptura amb llapis i paper o amb màquina d'escriure. Tot i que l'objectiu de la classe de Llenguatge no consisteix en formar experts mecanògrafs, les habilitats en el Mànec del Teclat i el coneixement de les possibilitats que ofereix el Processador de Text són un avantatge necessari per qualsevol que tingui en ment afrontar uns estudis universitaris o la vida laboral. Si voleu llegir aquest article, ho podeu fer en el següent enllaç:


Article



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada